De Experts’ Collection is een samensmelting van elegant design en een perfecte kelkvorm, gecreëerd voor de optimale wijnbeleving. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met Barbara Verbeek, een bekende Nederlandse wijnexpert en wijnjournaliste. “Iedere wijn is uniek” legt Barbara Verbeek uit, “Het was mijn ambitie om een serie wijnglazen te ontwikkelen, rekening houdend met de unieke karaktereigenschappen van ieder type wijn, met als doel een optimale geur- en smaakbeleving”.

1. Licht & Fris

Het wijnglas Licht & Fris is speciaal ontwikkeld voor alle lichte en frisse wijnsoorten, of het nu rode, witte of rosé wijn is. De bijzondere vormgeving, die doet denken aan een tulp die in de knop zit, haalt meer geur en smaak uit dit type wijn. De taps toelopende vorm benadrukt de fruitigheid en frisheid van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende wijnen zonder houtrijping te serveren in het glas
Licht & Fris: Verdejo, Pinot Grigio, Pinot Bianco, Grillo, Riesling, Silvaner, Albariño, Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner, Pinot Auxerrois, Trebbiano, Gamay en Viura.

29cl - 9.75oz - h199 mm - Ø76.1 mm - SKU 273373 - BOX/6

2. Fruitig & Soepel

Het wijnglas Fruitig & Soepel is speciaal ontwikkeld voor alle fruitige en soepele wijnsoorten, of het nu rode, witte of rosé wijn is. De bijzondere vormgeving, die doet denken aan een tulp die in de knop zit, haalt meer geur en smaak uit dit type wijn. De taps toelopende vorm benadrukt de fruitigheid en frisheid van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende wijnen zonder houtrijping te serveren in het glas
Fruitig & Soepel: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Pinot Blanc, Pinot Gris,
Riesling, Albariño, Sémillon, Gewürztraminer, Arneis, Fiano, Merlot, Pinot Noir
en Gamay.

34cl - 11.5oz - h211 mm - Ø76.1 mm - SKU 273380 - BOX/6

3. Vol & Rijp

Het wijnglas Vol & Rijp is speciaal ontwikkeld voor alle ronde en rijpe wijnsoorten, of het nu rode, witte of rosé wijn is. De bijzondere vormgeving, die doet denken aan een roos die bloeit, haalt meer geur en smaak uit dit type wijn. De openbloeiende vorm ontluikt de fruitigheid, houtrijping en complexiteit van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende wijnen met houtrijping te serveren in het glas
Vol & Rijp: houtgerijpte Chardonnay en Viognier, Chenin blanc, Malbec, Barbera, Sangiovese, Tempranillo crianza & reserva, Carmenère, Garnacha/Grenache, Zinfandel, Dornfelder, Dolcetto en Lagrein.

42.5cl - 14.25oz - h207 mm - Ø89 mm - SKU 273397 - BOX/6

4. Krachtig & Kruidig

Het wijnglas Krachtig & Kruidig is speciaal ontwikkeld voor alle krachtige en kruidige wijnsoorten, of het nu rode, witte of rosé wijn is. De bijzondere vormgeving, die doet denken aan een roos die open gebloeid is, haalt alle geur en smaak uit dit type wijn. De open vorm ontluikt alle fruitigheid, houtrijping en complexiteit van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende wijnen met houtrijping te serveren in het glas
Krachtig & Kruidig: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Cabernet Franc, Grenache/Garnacha, Syrah/Shiraz, Mourvèdre, Tempranillo (Gran) Reserva, Pinotage en houtgerijpte Chardonnay.

55cl - 18.5oz - h205mm - Ø103.7mm - SKU 383027 - BOX/6

5. Mousserend

Het glas Mousserend is speciaal ontwikkeld voor alle mousserende wijnsoorten volgens de “Methode Traditionelle’. De elegante bolvormige kelk haalt meer geur en smaak uit dit type wijn. Dit komt doordat de neus in het glas komt waardoor zowel de geur als de smaak beter ervaren wordt. De vorm van het glas laat de wijn bovendien op het puntje van de tong landen wat zorgt voor meer mousse en zachtere bubbels. De taps toelopende vorm benadrukt de fruitigheid en frisheid van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende mousserende wijnen te serveren in het glas Mousserend: Champagne, Sekt, Crémant, Cava, Methode traditionelle, Methodo Classico, Methodo Tradicional , Vonkelwijn en Valdobbiadene Superiore.

27cl - 9.25oz - h88.6 mm - Ø76.1 mm - SKU 273366 - BOX/6

6. Wijn & Water

Dit bijpassende multifunctionele glas is speciaal ontwikkeld als waterglas maar ook zeer geschikt voor het serveren van alle wijnsoorten, of het nu rode, witte of rosé wijn is. De taps toelopende vorm zorgt ervoor dat alle geur- en smaakelementen in het glas behouden blijven en de fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn. De kelk heeft dezelfde vormgeving als de wijnglazen maar is extra stabiel door het ontbreken van het hoge been. Bovendien ligt het glas lekker in de hand. Ideaal voor buiten op het terras of een casual drinkmoment.

45cl - 15.25oz - h101 mm - Ø88.5 mm - SKU 273403 - BOX/6

De Experts’ Collection glazen zijn verkrijgbaar bij Sligro, Hanos, APS Bar & Glass, Supply, Wegter, VHC Jongens en Bidfood.

Voor particuliere verkoop, bezoek onze winkel: De Glaswinkel, Lingedijk 8 in Leerdam (Op vrijdag en zaterdag geopend van 10.00-17.00 uur).